Dobrodošli na sajt Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine

Sajt Klinike, popularno nazvane Betanija, namenjen je svim našim sadašnjim i budućim pacijentima koji žele da se informišu o radu Klinike, njenim mogućnostima, dostignućima i osoblju, ali i da dobiju uvid u publikacije Klinike, odgovore na najcešća pitanja i servisne informacije.

Nadamo se da će Vam sajt biti od koristi!

S poštovanjem,

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine

Obaveštenje

OBAVEŠTENJE PACIJENTKINJAMA O PROCEDURI ORGANIZACIJE UZIMANJA KRVI IZ PUPČANIKA U CILJU ČUVANJA MATIČNIH ĆELIJA
Preuzmite dokument

Obaveštenje

OBAVEŠTENJE PACIJENTIMA ZA UKLJUČIVANJE U NACIONALNI PROGRAM VANTELESNE OPLODNJE


Po odluci Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje od ponedeljka 27. oktobra 2008. godine potrebno je primeniti sledeći postupak za uključivanje u Nacionalni program vantelesne oplodnje.

1. Javite se svom izabranom lekaru – specijalisti ginekologu-akušeru koji će vas uputiti u nadležne zdravstvene ustanove da uradite sve potrebne analize i dijagnostičke metode za program VTO.

2. Po obavljenim pregledima ginekolog će Vam izdati uredno overen uput za Komisiju za vantelesnu oplodnju nadležne zdravstvene ustanove (Klinički centra Vojvodine Klinika za ginekologiju i akušerstvo Novi Sad, Klinički centar Srbije Institut za ginekologiju i akušerstvo Višegradska Beograd, Ginekološko-akušerska klinika „Narodni front“ Beograd ili Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra u Nišu)

3. Uredno izdat uput od strane ginekologa overava lekarska komisija u sedištu filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje čije ste osigurano lice .

4. Nakon dobijanja uputa bićete pozvani od strane lekarske komisije jedne od nadležne četiri pomenute ustanove da se u što kraćem roku, javite nadležnoj zdravstvenoj ustanovi u terminu koji će vam u pozivu biti saopšten.

5. Komisija za VTO u nadležnoj instituciji donosi pozitivnu ili negativnu odluku o vašem uključivanju u program VTO.

Ukoliko je odluka pozitivna, Komisija za VTO vam daje potvrdu sa rednim brojem pod kojim ste evidentirani u toj ustanovi i svoj izveštaj takodje dostavlja Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.

6. Republički zavod na osnovu dostavljenih izveštaja svih Komisija za VTO iz četiri ustanove, formirajedinstvenu listu čekanja osiguranih lica i odredjuje kojoj zdravstvenoj ustanovi će uputiti osigurano lice.

7. Zdravstvena ustanova u kojoj je lice raspoređeno, poziva i informiše osigurano lice i filijalu o tačnom datumu dolaska u zdravstvenu ustanovu radi procesa VTO.

8. Republički zavod će Vam na kućnu adresu uputiti poziv sa podatkom kojoj zdravstvenoj ustanovi treba da se javite radi početka VTO.

9. Sa dobijenim pozivom, potrebno je da se javite ginekologu koji će Vam na osnovu poziva izdati uput za početak procesa VTO.

10. Dobijeni uput ste obavezni overiti na lekarskoj komisiji u sedištu filijale Republičkog zavoda čije ste osigurano lice.

S poštovanjem,

Upravnik Zavoda za humanu reprodukciju
Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine
Doc. dr Vesna Kopitović